Carpe Trutta

"Ørreten er sukkeret på grøten, Kremen av kremen, Prikken over i`en, Foten i hosen, Huet på spiker`n. Men, viktigst av alt, Ørreten er Yin der vi er Yang".

torsdag 12. mai 2011

Stor ørret i små tjern!

Noe herk er det... frustrerende til tusen! Fjærmyggen klekker, stor fisk vaker rundt deg, og alt ligger egentlig til rette for kanonfiske. MEN, i dette spesielle vannet (ikke mer en 10 min fra butikken) oppfører ikke ørreten seg som i vanlige fiskevann. Vannet er lite, med myr rundt hele, uten vadebukser kan man bare glemme det. Og myra er så løs at en liten bevegelse skaper store bølger på den lille pytten. Men, stor fisk finnes det, har faktisk til gode å se en liten en. Hver eneste tur til dette vannet utspiller seg på samme måte; Fisken vaker ofte og nært, du ser klart og tydelig hva den tar, du ser klart og tydelig hvor stor fisken er, du har full kontroll med andre ord.. Men, uansett hva du serverer, hvordan du serverer det, over eller under overflaten, det spiller ingen rolle.Fisken vil ikke ta! Det nærmeste jeg har kommet å få fisk i dette vannet var da en ørret på rundt 2 kg snudde rett under flua..
Uansett, flere turer dit skal det bli! Bare det å se disse purkene gå rundt og sope med seg alt de kommer over (bortsett fra flua mi) er morro og avslappende på et merkelig vis. Når marginataen er i gang er det jo en mulighet for at vi sitter med litt bedre kort på hånda...

Bilder, joda det ble det. Men sparer dere for frustrasjonen over å se 2kg pluss brunørret som vaker denne gangen ;) (Glemte kamera, mobilkamera er liksom ikke det samme)

1 kommentar:

  1. tack kim & stein för en härlig kvälls fiske tur till det lille vattnet med dom stora öringarna.
    när man sitter på myr kanten å ser ut på vattnet, öring på 1,5-2 kg som bara rullar runt i vannfilmen.
    man får en märklig ro i själen å se på detta.

    tack för turen m.v.h svensken :-)

    SvarSlett